AKTUALNOŚCI

Lubczyk ogrodowy – właściwości i zastosowanie



Lubczyk rośnie w wielu ogrodach. Po zerwaniu ma intensywny zapach, nadaje potrawom wyjątkowego aromatu. Lubczyk jest też naturalnym afrodyzjakiem i wykazuje właściwości lecznicze. Do jakich potraw warto dodawać lubczyk? Co warto o nim wiedzieć? 

Przeczytaj więcej

Dlaczego warto jeść zupy?

Jedni je uwielbiają, inni twierdzą, że nie są w stanie zaspokoić nimi głodu. Zupy, bo o  nich mowa, przeżywają jednak dziś swój renesans. Coraz chętniej je gotujemy, zwłaszcza, że zewsząd płyną do nas informacje, że są zdrowe i pożywne.

Przeczytaj więcej

Domowa uprawa ziół krok po kroku


Zioła wzbogacają smak większości potraw, mają przy tym intensywny zapach i dobrze działają na organizm człowieka. Stanowią dobry dodatek do wielu dań i z powodzeniem zastąpią sól. Które z nich warto mieć pod ręką? Gdzie kupować sadzonki?

Przeczytaj więcej

8 rzeczy, które warto wiedzieć zanim przygotujesz pierwszą nalewkę


Domowe nalewki nie tylko wyjątkowo smakują, ale też przygotowane z odpowiednich składników wykazują działanie prozdrowotne. Jak je wytwarzać? O jakich zasadach należy pamiętać? 

Przeczytaj więcej

Zadbaj o serce. NATURALNIE!

Choroby układu krążenia co roku zbierają w Polsce śmiertelne żniwo. Mówi się wręcz o pladze społeczeństw cywilizowanych. Nasze serca osłabia stres, nadmierna masa ciała, niewłaściwa dieta oraz brak aktywności fizycznej. W jaki sposób więc zatroszczyć się o serce? Jakie zioła mogą pomóc w walce z nadciśnieniem i miażdżycą?

Przeczytaj więcej

Gołąbki bez mięsa? To możliwe!

Kuchnia polska kotletem i gołąbkami stoi. To właśnie te potrawy kojarzą się nam z niedzielnym obiadem u mamy lub babci. Tych smaków najczęściej brakuje osobom, które zdecydowały się na dietę bezmięsną. Ale nie muszą z nich rezygnować.


Przeczytaj więcej

Ekologiczny Poradnik Księżycowy 2019 gwarancją wyższych plonów


Wydawany od 26 lat "Ekologiczny Poradnik Księżycowy" 2019 to kalendarz pełen porad, praktycznych informacji oraz podpowiedzi dla ogrodników, pszczelarzy, wędkarzy i rolników. 

Przeczytaj więcej

Rolada boczkowa z faszerowaną polędwicą

Przepis na Roladę boczkową z faszerowaną polędwicą - to propozycja na pyszne danie mięsne z książki miesiąca "Kuchnia jak u mamy. Domowe smaki Jadzi". Autorka Jadwiga Smolińska jest pasjonatką gotowania, a o swoich kulinarnych przygodach pisze na blogu Jadzia gotuje i inspiruje

Przeczytaj więcej
Tagi:

Newsletter

Otrzymuj najświeższe informacje o wydawanych przez nas pozycjach.

Wydawnictwo Gaj © 2019
Projekt i wykonanie: Agencja interaktywna sas design