A może warzywa w stylu retro?
Karol, 21 czerwiec 2016Tyle mówi się o konieczności spożywania dużych ilości warzyw. Czasem jednak brakuje pomysłu na to jak je przyrządzić bądź też po prostu nie wiemy jak się za to zabrać. Zwłaszcza jeżeli mamy do czynienia z jarmużem, skorzonerą, brukwią czy topinamburem po raz pierwszy... Mamy na to sposób.
150 inspiracji na kulinarne wykorzystanie "super siódemki" czyli:
jarmużu
skorzonery
rabarbaru
pasternaku
brukwi
buraka
topinamburu
niesie ze sobą nowa propozycja Pawła Łukasika i Grzegorza Targosza (autorów bestsellerowej książki "Kipi kasza"). Wzięli oni na warszat wspomniane 7 warzyw, kiedyś znanych i lubianych, dziś nieco zapomnianych lub przypisanych do zaledwie kilku popularnych dań.
Serdecznie polecamy Retrowarzywa!