Szukaj

Dlaczego warto używać wielorazowych worków na pieczywo?

agnieszka, 4 lipiec 2019
Dlaczego warto używać wielorazowych worków na pieczywo?

Foliowe worki są wszędzie, na szczęście coraz łatwiej je zastąpić. Na rynku pojawiły się już bawełniane worki na warzywa i owoce, popularnością cieszą się materiałowe torby na zakupy. Teraz przyszedł czas na wielorazowe worki na chleb.

Ktoś może oczywiście powiedzieć, że to nic nowego. Dawniej nikt nie chował pieczywa do plastiku, a owijał świeży bochenek lnianą lub bawełnianą ściereczką. Powróćmy zatem do tej tradycji!

Dlaczego warto używać bawełniane worki na pieczywo?

  1. Chleb i bułki dłużej zachowują swoją świeżość. 
  2. Worki wykonane są z naturalnych i ekologicznych materiałów
  3. Pieczywo chronione jest przed rozwojem pleśni.
  4. Worek wielorazowy pozwala na znaczne ograniczenie zużycia foliówek. Używając go, chronisz środowisko.
  5. Bawełna nie wchodzi w interakcję z żywnością. 
  6. Raz kupiony worek na pieczywo służy przez lata. Można go prać w pralce. 
  7. Worek jest wykonany bardzo estetycznie. Nie tylko jest praktyczny, ale też dobrze się prezentuje. 
  8. Worek przydaje się do przechowywania pieczywa, ale i jego transportu. Można podać go sprzedawcy w piekarniki, by od razu zapakował wypiek do naszego worka.

W naszym sklepie dostępny jest bawełniany worek na pieczywo polskie marki sakwabag w promocyjnej cenie 16 zł. Kupisz go również w zestawie z książką Jagny Niedzielskiej oraz trzema workami sakwabag na warzywa i owoce. 

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj