Gołąbki bez mięsa? To możliwe!

Edyta Stępczyńska, autorka bloga zakreconywegeobiad.pl oraz książki „Wegańska Kuchnia Polska” od wielu lat gotuje dla innych dania bezmięsne. Są one oferowane w ramach wegetariańskiego cateringu. Klienci wracają po nowe dania, bo są różnorodne, smaczne i odżywcze, a co istotne – oryginalne. Uwalniam od konieczności gotowania, daję poczucie bezpieczeństwa i oczywiście smak, bo to on tu jest najważniejszy – w wywiadzie dla serwisu Biokurier mówi Edyta Stępczyńska.  

Autorka „Wegańskiej Kuchni Polskiej” udowadnia, że potrawy znane nam z dzieciństwa, jak choćby gołąbki, można z łatwością przygotować zgodnie z założeniami kuchni roślinnej. I podobnie jest z innymi potrawami. Mięso można usunąć z przepisu, a w jego miejsce dać zamienniki. Są ogólnodostępne, można je kupić w wielu sklepach.

W książce "Wegańska Kuchnia Polska" królują dania znane nam od lat, które determinują nasz codzienny jadłospis. Jest przepis na kotlety tradycyjne i mielone, bigos, pasztet czy pulpety. I choć do ich przygotowania nie użyje się mięsa czy nabiału, zdecydowanie zasługują na uwagę! Warto choć spróbować, jak smakuje wegański gołąbek.

Książka "Wegańska Kuchnia Polska" jest do kupienia na stronie Wydawnictwa Gaj

agnieszka

Newsletter

Otrzymuj najświeższe informacje o wydawanych przez nas pozycjach.

Wydawnictwo Gaj © 2019
Projekt i wykonanie: Agencja interaktywna sas design