​Kuchnia Pałucka z wyróżnieniem

Z radością informujemy, że wydana przez nas książka Krzysztofa Leśniewskiego pt. „Kuchnia Pałucka” została wyróżniona w konkursie im. Stanisława Czernieckiego na najlepszą publikację o lokalnych i regionalnych kulinariach w 2016 roku o puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. 

Do konkursu nadesłanych zostało 29 publikacji. Ogłoszenie wyników i rozdanie nagród odbyło się 11 września podczas VI „Festiwalu Rosołu”, w Trzcianie (Małopolska).  W imieniu Krysztofa Leśniewskiego nagrodę odebrał Leszek Kawa. Triumf w konkursie odniosła  publikacja Smaki Ziemi Myślenickiej”. Gratulujemy!  

Kuchnia Pałucka to zbiór tradycyjnych receptur i przepisów z tego pięknego,  położonego pomiędzy Wielkopolską a Pomorzem regionu. Krzysztof Leśniewski nie poprzestaje na prezentowaniu suchych receptur. Potrawom towarzyszą historie, opisy zwyczajów. Co ważna, każda z zaprezentowanych potraw została wykonana i sfotografowana przez autora, który nie szczędzi trudu i energii w promowaniu kuchnii i kultury swojego ukochanego regionu. W ostatni weekend brał udział w Festiwalu Kuchni Kujawskiej w Lubrańcu, gdzie jego śledź marynowany w occie wiśniowym zdobył III miejsce w konkursie.

Karol

Newsletter

Otrzymuj najświeższe informacje o wydawanych przez nas pozycjach.

wydawnictwo gaj © 2017
Projekt i wykonanie: Agencja interaktywna sas design