Najnowszy numer Biokuriera dostępny w naszym sklepie

Wiosenny numer Biokuriera już dostępny w naszym sklepie. O czym przeczytacie?

Polecamy amarantus!

Przed tysiącami lat uprawą amarantusa zajmowali się Inkowie, Majowie i Aztekowie. Świat odkrył go w latach 70. XX wieku, a do Polski przywędrował dwadzieścia lat później. Na pewno wciąż potrzebuje szerszej promocji, ale czasy, gdy pytała o niego zaledwie garstka pasjonatów już minęły. Nic dziwnego, bo sposobów na wykorzystanie szarłatu w kuchni jest mnóstwo. Postaramy się przekonać Was do tego, że naprawdę warto to zrobić! Polecamy tekst Amarantus. Indiański skarb w Twojej kuchni oraz garść przepisów pokazujących jak ziarna, mąkę czy amarantus ekspandowany wykorzystać w kuchni.

Czas na kiełki!

Zima i początek wiosny to okres, gdy wiele osób pyta o suplementy diety zawierające witaminy i minerały. Tymczasem wystarczy odpowiednie naczynie, niewielka ilość wody oraz to, co najważniejsze: ziarna zbóż, nasiona roślin strączkowych lub warzyw, by zapewnić sobie zestaw witamin i minerałów najlepszej jakości! Do tego dochodzą jeszcze białka, tłuszcze i cukry proste. Więcej informacji w artykule Kiełki zamiast pigułek.

Tagi:

Karol

Newsletter

Otrzymuj najświeższe informacje o wydawanych przez nas pozycjach.

wydawnictwo gaj © 2017
Projekt i wykonanie: Agencja interaktywna sas design