Szukaj

Wydawnictwo RM

Domowe suszenie żywności

19.90 zł

Sztuka suszenia jedzenia stanowi naturalną alternatywę dla mrożenia i wekowania. Przynosi też korzyści finansowe niezamożnym rodzinom ponieważ susząc owoce, jarzyny, ziarna i płatki śniadaniowe zapewniają sobie pożywne produkty odżywcze w sposób tani i energooszczędny – pisze we wstępnie do poradnika „Domowe suszenie żywności” Phyllis Hobson.

 Poradnik wprowadza czytelników w tajniki suszenia: owoców, warzyw, grzybów, ziaren, mięs i ziół. Zawarto w nim liczne porady przydatne zarówno dla tych, którzy korzystają z piekarnika jak i tych, którzy chcą suszyć na słońcu lub w suszarce. Autorka prezentuje metody obróbki wstępnej pozwalającej produktom utrzymać świeży smak i wartości odżywcze. Nie brakuje również porad dotyczących opakowań  i znalezienia odpowiedzi na ważne pytanie: Jaką suszarkę wybrać?

Porady dotyczące suszenia żywności to nie wszystko.

Phyllis Hobson zgromadziła również mnóstwo przepisów na: przekąski, zupy, dania główne, desery i pokarmy dla niemowląt z wykorzystaniem suszonej żywności. Poradnik zawiera przepisy na: granolę, pomidorowe pesto, suszone mięso indyka, babeczki jabłkowo – wiśniowe, herbatki ziołowe, roladki owocowe, ciasto z dyni i mieszanki na zupę.

Czas dostawy: 2 dni

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj