Domowe wędzenie żywności

30.10,-

Czas dostawy: Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

„Domowe wędzenie żywności” to praktyczny poradnik, napisany łatwym i zrozumiałym językiem z którego dowiesz się jak prawidłowo, a przede wszystkim smacznie i zdrowo wędzić każdego rodzaju żywność, począwszy od mięsa czerwonego, poprzez różne rodzaje drobiu, ryby, owoce morza, kiełbasy, na serach, wędzonych jajach i orzechach skończywszy.

W książce „Domowe wędzenie żywności” poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów i wielu innych pyszności. Autor poradnika, Warren R. Anderson, doradza jak przygotowywać smaczne i proste marynaty i jak peklować mięso. Co zrobić by uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli (w zależności od ilości mięsa dokładnie opisano ile przypraw, marynaty będziesz potrzebować).

Oprócz ciekawych przepisów dokładnie wyjaśniono jak zbudować przydomową wędzarnię. Opisano także różnice między wędzeniem na zimno i gorąco oraz omówiono kwestie związane z doborem drewna używanego do wędzenia.

Książka, jak pokreślą we wstępie autor Warren R. Anderson: opiera się na założeniu, że amatorskie wędzenie na ogół nie ma na celu przygotowania żywności do długotrwałego przechowywania. Zakładam na przykład, że nie masz potrzeby ani chęci przygotowywania boczku, który będzie mógł wisieć u powały przez rok, nie psując się. Jeśli moje założenia są słuszne, to potrzebne ci są informacje na temat nowoczesnego wędzenia: jak uzyskać dymny smak, dobrać odpowiednią ilość przypraw i co najważniejsze – odpowiednią ilość soli.Prawdopodobnie nie jesteś zawodowym kucharzem, więc będziesz potrzebował instrukcji krok po kroku, które wyjaśnią Ci, co i jak masz zrobić i dlaczego i w taki właśnie sposób. Zapewne masz ograniczona ilość czasu, którą możesz poświęcić na to hobby, tak więc wędzenie nie powinno trwać dłużej niż jeden dzień. Jeśli jest to opis twojej sytuacji i wymagań, to sądzę, że instrukcje zawarte w tym poradniku okażą się pomocne.

OSZTY WYSYŁKI

 Rodzaj wysyłki / Kwota zamówienia  do 29,99 zł        30,00 - 150 zł powyżej 150 zł

Poczta Polska  
 6,00 zł  9,50 zł darmowa wysyłka

Poczta Polska - pobranie
13,00 zł 13,00 zł  13,00 zł

Paczkomaty InPost 
8,50 zł   8,50 zł darmowa wysyłka





Kurier FedEx

13,50 zł 
13,50 zł 13,50 zł


ZASADY WYSYŁKI

1. Natychmiast po złożeniu zamówienia, system przesyła do klienta wiadomość e-mail potwierdzającą zamówienie. W momencie gdy książka zostaje przez nas wysłana klient również otrzymuje stosowną wiadomość drogą e-mailową. Od tego momentu książki powinny dotrzeć w przeciągu tygodnia.

2. W przypadku wybrania opcji płatności za pobraniem naliczana jest opłata dodatkowa, której wysokość klient widzi w trakcie dokonywania zakupów. Kupujący zobowiązany jest do odbioru paczki i opłacenia opłaty u listonosza. Przesyłki pobraniowe realizujemy tylko za pośrednictwem Poczty Polskiej. Przesyłki pobraniowe oraz zagraniczne nie są objęte promocją dotyczącą darmowej wysyłki dla zamówień powyżej 150 zł.

3. W przypadku nieodebrania paczki sprzedawca (Eko Media Karol Przybylak) może obciążyć klienta kosztami wynikłymi z powodu zwrotu paczki.

Numer konta do dokonywania wpłat

Eko Media

91 1320 1537 1406 6919 2000 0001 



Wszelkie zapytania odnośnie książek, sposobu składania zamówień i realizacji wysyłki

e-mail: sklep@wydawnictwogaj.pl czynny całą dobę 
Tel.: 52 581 52 90 czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 9-15 
Fax: 52 327 91 22 


Adres korespondencyjny 

Wydawnictwo Gaj
Byszewska 80B
85-416 bydgoszcz


Dane do wpłat 

Eko Media Karol Przybylak
Byszewska 80B
85-416 Bydgoszcz
NIP 967 116 72 17

nr konta: 91 1320 1537 1406 6919 2000 0001
Bank Pocztowy

Formularz kontaktowy:


Nie dziękuję

Newsletter

Otrzymuj najświeższe informacje o wydawanych przez nas pozycjach.

wydawnictwo gaj © 2017
Projekt i wykonanie: Agencja interaktywna sas design