Domowy wyrób serów

29 zł

Czas dostawy: Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

Uwielbiasz oryginalne sery i szukasz wyjątkowego smaku, takiego który zaspokoi Twoje wyszukane podniebienie? Chciałbyś dobry ser samodzielnie zrobić w domu? Mamy dla Ciebie doskonały, praktyczny podręcznik, który wprowadzi Cię w tajniki domowego przetwórstwa mleka – serowarstwa.

W książce "Domowy wyrób serów" z pewnością znajdziesz to czego szukasz bez względu na to, czy lubisz sery miękkie, sery twarde, włoskie, zwarowe, maziowe lub pleśniowe. Pośród blisko 100 przepisów z pewnością znajdziesz ten szczególny, wymarzony przez siebie.

„Domowy wyrób serów” to także mała książka kucharska z serowymi przepisami – zawiera około 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczków.

Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych możemy, eksperymentując z rodzajami mleka (w książce są receptury m.in. na sery z mleka krowiego, koziego, ale też z wykorzystaniem serwatki), czasem dojrzewania i temperaturą można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może być inspiracją do założenia dochodowego zajęcia.

Książka „Domowy wyrób serów” zawiera oprócz ciekawych przepisów wskazówki i receptury wypróbowane przez innych miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym - jak pewnie stawiać pierwsze kroki.

"W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser." San Francisco Examiner


„Domowy wyrób serów” – spis treści:

Przedmowa

Przedmowa do nowego wydania

Podziękowania

Wstęp: Sztuka tworzenia serów

Część 1: Od czego zacząć

1. Składniki

2. Wyposażenie

3. Techniki

Część 2: Przepisy na wszelkie rodzaje serów

1. Sery miękkie

2. Sery twarde

3. Sery włoskie

4. Sery zwarowe

5. Sery maziowe i pleśniowe

6. Sery z mleka koziego

7. Inne produkty mleczarskie

Część 3: Z miłości do serów

1 Jak podawać, jak smakować i jak wykorzystywać sery w kuchni

OSZTY WYSYŁKI

 Rodzaj wysyłki / Kwota zamówienia           0 - 150 zł powyżej 150 zł

Poczta Polska  
  9,50 zł darmowa wysyłka

Poczta Polska - pobranie

13,00 zł  13,00 zł

Paczkomaty InPost 

 8,50 zł darmowa wysyłka





Kurier FedEx


13,50 zł 13,50 zł


ZASADY WYSYŁKI

1. Natychmiast po złożeniu zamówienia, system przesyła do klienta wiadomość e-mail potwierdzającą zamówienie. W momencie gdy książka zostaje przez nas wysłana klient również otrzymuje stosowną wiadomość drogą e-mailową. Od tego momentu książki powinny dotrzeć w przeciągu tygodnia.

2. W przypadku wybrania opcji płatności za pobraniem naliczana jest opłata dodatkowa, której wysokość klient widzi w trakcie dokonywania zakupów. Kupujący zobowiązany jest do odbioru paczki i opłacenia opłaty u listonosza. Przesyłki pobraniowe realizujemy tylko za pośrednictwem Poczty Polskiej. Przesyłki pobraniowe oraz zagraniczne nie są objęte promocją dotyczącą darmowej wysyłki dla zamówień powyżej 150 zł.

3. W przypadku nieodebrania paczki sprzedawca (Eko Media Karol Przybylak) może obciążyć klienta kosztami wynikłymi z powodu zwrotu paczki.

Numer konta do dokonywania wpłat

Eko Media

91 1320 1537 1406 6919 2000 0001 



Wszelkie zapytania odnośnie książek, sposobu składania zamówień i realizacji wysyłki

e-mail: sklep@wydawnictwogaj.pl czynny całą dobę 
Tel.: 52 581 52 90 czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 9-15 
Fax: 52 327 91 22 


Adres korespondencyjny 

Wydawnictwo Gaj
Byszewska 80B
85-416 bydgoszcz


Dane do wpłat 

Eko Media Karol Przybylak
Byszewska 80B
85-416 Bydgoszcz
NIP 967 116 72 17

nr konta: 91 1320 1537 1406 6919 2000 0001
Bank Pocztowy

Formularz kontaktowy:


Nie dziękuję

Dlaczego warto nam zaufać?

Wyselekcjonowane książki

Wyselekcjonwane
książki

Darmowa dostawa od 150zł

Darmowa dostawa
od 150zł

Bezpieczne płatności

Bezpieczne
płatności

Niespodzianka w paczce

Niespodzianka
w paczce

Newsletter

Otrzymuj najświeższe informacje o wydawanych przez nas pozycjach.

wydawnictwo gaj © 2017
Projekt i wykonanie: Agencja interaktywna sas design