Ruszyła przedsprzedaż Ekologicznego Poradnika Księżycowego

Szukaj

GAJ / EKO MEDIA

Eko Arka 2/2005

8.00 zł

Jak edukować w gospodarstwie ekologicznym? W letnim numerze Eko Arki zamieściliśmy sprawozdania z wizyt w gospodarstwach Ireny i Józefa Pławeckich (Na Rosochatce) i Janusza i Iwony Ślicznych na Opolszczyźnie. Właśnie tam prowadzi się bowiem eko edukację. Opis gospodarstwa Marka Szlenkiera przyda się tym, którzy pragną ekologicznie uprawiać rośliny oleiste. Odwiedzamy także rodzinną pasiekę Patalasów - gratka dla wielbicieli miodu.

Trochę miejsca poświęcamy mustangom połonin - hucułom. W dziale UPRAWY - Ekologiczna uprawa zbóż. W sekcji PRZETWÓRSTWO podajemy sposób na budowę własnego pieca piekarskiego wolno stojącego oraz prezentujemy proces produkcji słynnego włoskiego Parmezanu. Nie brakuje Ziołowej Apteczki Weterynaryjnej. W dziale Ogród w zgodzie z naturą, artykuł: Jak chronić pożyteczne owady (cz 1). Na koniec kronika ekologiczna.

Dostawa: 2 dni dni

Sprawdź inne ciekawe produkty

Darmowa dostawa od 200 zł

Zapisz się do newslettera

Chcesz być na bieżąco z nowościami? Zostaw swój adres e-mail

Zajrzyj na naszego bloga

Nalewki z piwniczki farmaceuty dostępne jako ebook

Nalewki z piwniczki farmaceuty dostępne jako ebook

Nalewki z piwniczki farmaceuty to jeden z niewielu poradników tego typu napisany przez… farmaceutę. Co więcej z tytułem doktora. Marek Ellnain łaczy fachową wiedzę z pasją do wytwarzania domowych nalewek, a swoimi doświadczeniami chętnie dzieli się...

[ Przeczytaj więcej ]
Wojna widziana z kuchni... debiutujemy z książką historyczną

Wojna widziana z kuchni... debiutujemy z książką historyczną

Kuchnia wojskowa to nie tylko „nieśmiertelna zupa grochowa”, ale też wiele innych potraw – trochę zapomnianych w dobie cywilizacyjnego biegu. Ta książka traktuje o tych, którzy walcząc, nie zawsze byli syci. Traktuje o tym, co jedli i jak pewne potrawy...

[ Przeczytaj więcej ]

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj