Szukaj

GAJ / EKO MEDIA

Eko Arka 4/2012

8.00 zł

Zimowy numer Eko Arki w dużej mierze poświęcony jest aronii. Omawiamy jej znaczenie zdrowotne a także możliwości wykorzystania w rolnictwie ekologicznym (przykład gospodarstwa ekologicznego z województwa podkarpackiego). Piszemy i pokazujemy jak przygotować ekologicznych gospodarski pieróg biłgorajski. Zainteresowani roślinami paszowymi dowiedzieć się mogą sporo na temat lędźwianu. Czy może on być konkurentem dla łubinu?

Zawartość numeru:

W numerze

Od redaktora

GOSPODARSTWA

Biłgorajski pieróg, eko wędliny i owoce…

Tradycyjne gospodarowanie w Tuligłowach

Aronia – „cud natury” i inne uprawy

EKO RYNEK

W Niemczech wspierają uprawę bobowatych

Tarnogród. Powstała nowoczesna przetwórnia dla eko owoców

Przykład z Niemiec. Lokalna współpraca dla rozwoju ekorolnictwa

Rolnictwo ekologiczne  w Finlandii

Podpiwek kujawski w wersji EKO - podpatrzone na Festiwalu Smaku

Ciekawostka. Szczęśliwe krowy piją wino!

Świętokrzyskie. Powstanie internetowa baza gospodarstw ekologicznych

APTECZKA WETERYNARYJNA

Podręczne leki dla zwierząt na różne dolegliwości

OGRÓD EKOLOGICZNY

Porady z klasztornego ogrodu ojca Erwina

KOSMETYKA NATURALNA

Słodkie kosmetyki z ekopasieki

EKO CHÓW

Lędźwian jako pasza– konkurent dla łubinu?

EKO UPRAWA

Aronia w eko uprawie

ZDROWA DIETA

Aronia – cud natury!

EKO SMAK

O konkursie Eko Smak 2012 / Przepisy kulinarne

DOBRE ŻNIWA 2012

Z wizytą w serowarni Ewy i Petera Stratenwerth

AKTUALNOŚCI / OGŁOSZENIA

Czas dostawy: 2 dni

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj