Szukaj

GAJ / EKO MEDIA

Ekologiczna Apteczka Warzywna t.2

14.50 zł

"Badania naukowe dowiodły, że w przypadku przechowywanej w temperaturze pokojowej młodej kapusty z wyciętym głąbem, utrata zawartości witaminy C może wynosić nawet 50% w ciągu jednego dnia."

Na nic przyda nam się znajomość zawartości cennych witamin w warzywach, jeżeli nie będziemy ich prawidłowo przechowywać, kupować i spożywać. Ekologiczna Apteczka Warzywna (tom 2) zawiera ponad 200 porad, przepisów kulinarnych, receptur na naturalne kosmetyki i propozycji kuracji pomocnych w profilaktyce najróżniejszych dolegliwości. 

Czytając Ekologiczną Apteczkę Warzywną dowiesz  się:

ile, kiedy i jakie warzywa jeść

na co zwracać uwagę przy zakupie warzyw 

jakie walory dietetyczne mają warzywa

jak warzywa pomogą Ci zadbać o serce

jakie warzywa wspomogą układ krwionośny

dlaczego warto pić soki warzywne

jak przygotować oryginalne i zdrowe potrawy z warzyw

jak wykorzystać warzywa jako naturalne kosmetyki

Omówione warzywa: BRUKIEW - CHRZAN - CZOSNEK - DYNIA - PAPRYKA - PASTERNAK

Spis treści:

1. Rozdziały wstępne

Kiedy warzywa są najzdrowsze? 

Soki warzywne: jak wybrać najlepsze? Propozycje kuracji 

Zdrowie z kiszonych warzyw 

Warzywne kuracje wzmacniające serce i krew 

2. Ekologiczne warzywa - pokarmy, leki i kosmetyki

Brukiew - Kiedyś codzienna, dzisiaj odświętna 

Chrzan - Uzdrawiający „korzeń wikingów” 

Czosnek - Naturalny „wzmacniacz” odporności 

Dynia - Leczący skarb jesieni 

Papryka - „Czerwone złoto” 

Pasternak - Doceniany na nowo lek dietetyczny


Czas dostawy: 2 dni

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj