Jak zrobić dobry ser radzi serowar żuławski

32 zł

Czas dostawy: Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

Jak zrobić dobry ser? Tym razem odpowiedzi na to pytanie poszukuje polski autor Krzysztof Jaworski – serowar żuławski. To osoba nieprzypadkowa.

Absolwent technologii żywności na ART. W Olsztynie. Jako główny serowar przez 15 lat prowadził produkcję w serowarni a od sześciu lat zajmuje się popularyzacją przyzagrodowej sztuki serowarskiej. Prowadzi warsztaty serowarskie dla dzieci, młodzieży oraz rolników. Jego celem i marzeniem jest stworzenie na Żuławach grupy producentów – serowarów i odtworzenie marki doskonałego niegdyś sera żuławskiego. 

Co znajdziemy w poradniku?

Na początku najbardziej podstawowe informacje dotyczące wyposażenia domowego serowara, podpuszczki, skrzepu, solenia oraz zagadnień związanych z dojrzewaniem serów. Nie brakuje także konkretnych receptur.

Jak pisze sam autor: „Starałem się wybrać przepisy najbardziej wdzięczne i proste, idealne na pierwsze technologiczne kroki, tak aby sukcesy dodawały Wam skrzydeł i zachęcały do zdobywania kolejnych stopni serowarskiego wtajemniczenia. Wśród opracowanyh przepisów znajdują się: 


Miękki ser pleśniowy

Mascarpone z sokiem cytrynowym

Gouda zagrodowa

Ser z masy parzonej

Cheddar

Ser typu szwajcarskiego wysoko dogrzewany

Ser tylżycki

Panir cytrynowo – jabłkowy

Feta

Rolada serowa

Ser serwatkowy (ricotta)

Twaróg domowy

Całość uzupełniają przepisy kulinarne z udziałem sera a także porady dotyczące łączenia „najdoskonalszej formy mleka” z winem i piwem. 

OSZTY WYSYŁKI

 Rodzaj wysyłki / Kwota zamówienia           0 - 150 zł powyżej 150 zł

Poczta Polska  
  9,50 zł darmowa wysyłka

Poczta Polska - pobranie

13,00 zł  13,00 zł

Paczkomaty InPost 

 8,50 zł darmowa wysyłka





Kurier FedEx


13,50 zł 13,50 zł


ZASADY WYSYŁKI

1. Natychmiast po złożeniu zamówienia, system przesyła do klienta wiadomość e-mail potwierdzającą zamówienie. W momencie gdy książka zostaje przez nas wysłana klient również otrzymuje stosowną wiadomość drogą e-mailową. Od tego momentu książki powinny dotrzeć w przeciągu tygodnia.

2. W przypadku wybrania opcji płatności za pobraniem naliczana jest opłata dodatkowa, której wysokość klient widzi w trakcie dokonywania zakupów. Kupujący zobowiązany jest do odbioru paczki i opłacenia opłaty u listonosza. Przesyłki pobraniowe realizujemy tylko za pośrednictwem Poczty Polskiej. Przesyłki pobraniowe oraz zagraniczne nie są objęte promocją dotyczącą darmowej wysyłki dla zamówień powyżej 150 zł.

3. W przypadku nieodebrania paczki sprzedawca (Eko Media Karol Przybylak) może obciążyć klienta kosztami wynikłymi z powodu zwrotu paczki.

Numer konta do dokonywania wpłat

Eko Media

91 1320 1537 1406 6919 2000 0001 



Wszelkie zapytania odnośnie książek, sposobu składania zamówień i realizacji wysyłki

e-mail: sklep@wydawnictwogaj.pl czynny całą dobę 
Tel.: 52 581 52 90 czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 9-15 
Fax: 52 327 91 22 


Adres korespondencyjny 

Wydawnictwo Gaj
Byszewska 80B
85-416 bydgoszcz


Dane do wpłat 

Eko Media Karol Przybylak
Byszewska 80B
85-416 Bydgoszcz
NIP 967 116 72 17

nr konta: 91 1320 1537 1406 6919 2000 0001
Bank Pocztowy

Formularz kontaktowy:


Nie dziękuję

Dlaczego warto nam zaufać?

Wyselekcjonowane książki

Wyselekcjonwane
książki

Darmowa dostawa od 150zł

Darmowa dostawa
od 150zł

Bezpieczne płatności

Bezpieczne
płatności

Niespodzianka w paczce

Niespodzianka
w paczce

Newsletter

Otrzymuj najświeższe informacje o wydawanych przez nas pozycjach.

wydawnictwo gaj © 2017
Projekt i wykonanie: Agencja interaktywna sas design