Szukaj

Bernardinium

Jedyne praktyczne przepisy - Lucyna Ćwierczakiewicz

49.90 zł 39.90 zł

Lucyna Ćwierczakiewiczowa, autorka licznych kulinarnych bezstsellerów z przełomu XIX i XX wieku, zgromadziła w tej książce szereg receptur na konfitury, marynaty, wędliny, wódki, likiery, wina owocowe, miody oraz ciasta. Całość wzbogacają ilustracje Piotra Gojowego.

Książka podzielona została na następujące części:

  • konfitury
  • konserwy, czyli komputy
  • konfitury suche, czyli owoce suszone w cukrze
  • galarety owocowe
  • soki i syropy owocowe i kwiatowe
  • lody, różne napoje oraz przysmaki
  • konserwy bez cukru, marynaty
  • sery, masło, krochmale, kasze
  • wędliny i w ogóle mięsne konserwy
  • wódki, nalewki, likiery,wina owocowe, miody, piwa itp
  • wina owocowe, rozmaite napoje, miody i piwa
  • ciasta i wszelkie pieczywa

Wydawcy zachowali oryginalny język autorki. 

liczba stron: 329

oprawa: twarda

format: 

Czas dostawy: 2 dni

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj