Sery, masło, jogurt. 120 przepisów na przetwory mleczne

35 zł 33 zł

Czas dostawy: Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

Jak wytworzyć własny ser w domu i w gospodarstwie? Co zrobić żeby uniknąć błędów? Jak odpowiednio przygotować mleko? Jakie dodatki warto wykorzystać?  - to tylko niektóre z pytań, na które w poradniku „Sery. Masło, jogurt – 120 przepisów na przetwory mleczne” odpowiadają Lotte Hanreich i Edith Zeltner.

Książka powstawała w latach 80 a po kilkunastu latach doczekała się uzupełnienia i wznowienia. Autorki zaprosiły do współpracy rolników wytwarzających sery i czerpały również z ich doświadczeń. Ten zawierający krótkie, precyzyjne wskazówki poradnik omawia po kolei wszystkie etapy wytwarzania serów (a także masła i jogurtów). Sporo miejsca poświęcono informacjom o walorach zdrowotnych mięsa nie tylko krowiego, ale także koziego, owczego czy bawolego.

Na ponad 170 stronach zgromadzonych zostało ponad 120 szczegółowych przepisów na twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel- bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę, ser monastyrski i ser piwny, sery pleśniowe, brie, camembert, roquefort, sery półtwarde i twarde, tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan, śmietanę i masło, zsiadłe mleko, jogurt i kefir. Znalezienie poszukiwanej przez nas receptury ułatwia indeks zamieszczony z tyłu książki.


Spis treści

Przedmowa

Mleko jako pokarm człowieka

Fermentowane napoje mleczne, masło, serwatka

Zsiadłe (kwaśne) mleko

Jogurt

Kefir

Mleka ciągliwe

Śmietanka

Masło

Maślanka

Serwatka i produkty z serwatki

Wyrób serów

Sery świeże

Urządzenia do wyrobu serów świeżych i twarogów

Twarogi

Przepisy na twarogi

Produkty z sera twarogowego

Sery z twarogu z chudego mleka

Sery świeże

Sery świeże niedojrzewające

Sery świeże krótko dojrzewające

Sprzedaż serów świeżych

Sery miękkie

Wyrób półproduktu sera miękkiego

Przepisy na sery miękkie

Sery miękkie bez działania pleśni

Sery miękkie maziowe

Sery pleśniowe

Sery półtwarde i twarde


Wady serów


Urządzenia do wyrobu serów


Objaśnienia pojęć


Indeks przepisów

OSZTY WYSYŁKI

 Rodzaj wysyłki / Kwota zamówienia           0 - 150 zł powyżej 150 zł

Poczta Polska  
  9,50 zł darmowa wysyłka

Poczta Polska - pobranie

13,00 zł  13,00 zł

Paczkomaty InPost 

 8,50 zł darmowa wysyłka





Kurier FedEx


13,50 zł 13,50 zł


ZASADY WYSYŁKI

1. Natychmiast po złożeniu zamówienia, system przesyła do klienta wiadomość e-mail potwierdzającą zamówienie. W momencie gdy książka zostaje przez nas wysłana klient również otrzymuje stosowną wiadomość drogą e-mailową. Od tego momentu książki powinny dotrzeć w przeciągu tygodnia.

2. W przypadku wybrania opcji płatności za pobraniem naliczana jest opłata dodatkowa, której wysokość klient widzi w trakcie dokonywania zakupów. Kupujący zobowiązany jest do odbioru paczki i opłacenia opłaty u listonosza. Przesyłki pobraniowe realizujemy tylko za pośrednictwem Poczty Polskiej. Przesyłki pobraniowe oraz zagraniczne nie są objęte promocją dotyczącą darmowej wysyłki dla zamówień powyżej 150 zł.

3. W przypadku nieodebrania paczki sprzedawca (Eko Media Karol Przybylak) może obciążyć klienta kosztami wynikłymi z powodu zwrotu paczki.

Numer konta do dokonywania wpłat

Eko Media

91 1320 1537 1406 6919 2000 0001 



Wszelkie zapytania odnośnie książek, sposobu składania zamówień i realizacji wysyłki

e-mail: sklep@wydawnictwogaj.pl czynny całą dobę 
Tel.: 52 581 52 90 czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 9-15 
Fax: 52 327 91 22 


Adres korespondencyjny 

Wydawnictwo Gaj
Byszewska 80B
85-416 bydgoszcz


Dane do wpłat 

Eko Media Karol Przybylak
Byszewska 80B
85-416 Bydgoszcz
NIP 967 116 72 17

nr konta: 91 1320 1537 1406 6919 2000 0001
Bank Pocztowy

Formularz kontaktowy:


Nie dziękuję

Dlaczego warto nam zaufać?

Wyselekcjonowane książki

Wyselekcjonwane
książki

Darmowa dostawa od 150zł

Darmowa dostawa
od 150zł

Bezpieczne płatności

Bezpieczne
płatności

Niespodzianka w paczce

Niespodzianka
w paczce

Newsletter

Otrzymuj najświeższe informacje o wydawanych przez nas pozycjach.

wydawnictwo gaj © 2017
Projekt i wykonanie: Agencja interaktywna sas design