Szukaj

Dwie Siostry

Suwała, Baron i inni Przepisy i opowieści

79.90 zł 59.90 zł

Dawno nie spotkałam tak wymownegotytułu książki. „Przepisy. Opowieści” – w tych dwóch słowach Paweł Suwała iAleksander Baron ujęli to, co czytelnik znajdzie w prezentowanej pozycji.Doskonałe przepisy, zarówno te typowo polskie, jak i te z wielkiego świata, alei historie, anegdoty, życiorysy kucharzy.

A wszystko to okraszone pasją dogotowania i jedzenia. To również opowieść o marzeniach, tych spełnionych i tych, do których się dąży. KiedyAleksander Baron, szef kuchni restauracjo-baru Solec 44 pisze o tym, jakwchodził w świat gastronomii, gwałtowniei bez planu, trudno rozstać się z lekturą. Czyta się to doskonale, boopowieść jest nie tylko lekka, ale też wypełniona determinacją i pokorą. Toprawdziwa szkoła życia i dowód na to, że wystarczy chcieć i ciężko pracować.

W podobnym tonie utrzymana jestwypowiedź Pawła Suwały, szefa kuchni restauracji Butchery & Wine. Zdradzaon tajemnice zawodu kucharza, pokazując, jak wiele można się nauczyć od każdegoszefa kuchni, z którym miało się okazję gotować.

Ale książka „Przepisy. Opowieści”to nie beletrystyka, choć trudno przypisać ją do gatunku tradycyjnych książekkucharskich. Tu o jedzeniu mówi się swojsko, bez zbędnego okraszania słownymiozdobnikami. Autorzy nie boją się podpowiadać, że jakaś potrawa jest dobra nakaca, a inną trzeba koniecznie popić dobrą wódką. Ich wypowiedzi są prawdziwe,tak jak prawdziwe są potrawy, których przepisy przekazują czytelnikom.


5 powodów, dla których wartosięgnąć po książkę „Przepisy. Opowieści”:

  • ponad 100 przepisów o różnym stopniu trudności,
  • przepisy na rzadko wykorzystywane częścizwierząt, m.in. ozory wołowe, szpik kostny, grasicę cielęcą, świńskie ucho,kacze serca,
  • prawdziwe historie kucharzy,
  • lekki, swobodny styl,
  • męskie gotowanie w jednej książce.

Czas dostawy: 2 dni

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj