Wędliny – wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu

35 zł 33 zł

Czas dostawy: Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

„Powstanie bardzo różnorodnych specjałów mięsnych i wędliniarskich w Europie zawdzięczamy przede wszystkim poważaniu dla masarzy, którzy doprowadzili sztukę produkcji tych delikatnych wyrobów do dzisiejszego rozkwitu” – czytamy we wstępie do książki Wędliny – wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu.

Jednocześnie w ostatnich latach na rynku pojawia się coraz więcej produktów mięsnych, które są może i tanie, ale daleko im do smaku i aromatu produktów wytwarzanych rękodzielniczo, na niewielką skalę. Stąd rosnące zainteresowanie domowym wędliniarstwem, któremu naprzeciw wychodzi poradnik  Wędliny – wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu, w którym znaleźć można 60 przepisów na szynki, boczki, kiełbasy surowe, salami, metki, kiełbasy myśliwskie, serwolatki, kaszanki, wątrobianki, salcesony czy pasztety.

W książce przeczytamy o prawidłowym przyrządzaniu, przyprawianiu, peklowaniu czy dojrzewaniu szynek, boczku czy kiełbasy.  136 stron książki zawiera odpowiedzi na podstawowe pytania: Jakie mięso wybrać na domowe wyroby? W jaki sposób przyrządzić wędzonkę, szynkę czy kiełbasę? Jak przeprowadzić proces dojrzewania wędlin?

Ta lektura do przydatna porcja wiedzy dla każdego komu marzą się domowe wędliny.


Spis treści

  • Krótka historia wędzenia
  • Mięso i wyroby mięsne jako zdrowe produkty spożywcze
  • Azotynowa sól peklująca a zdrowie
  • Kryteria jakości surowca (zwierzę, karmienie i utrzymanie, ubój, higiena, dojrzewanie mięsa)
  • Podział mięsa na gatunki
  • Technologia wędzenia
  • Szynka szynce nierówna
  • Technologia peklowania
  • Technologia wyrobu kiełbas
  • Technologia dojrzewania i przechowywania wyrobów trwałych
  • Aneks
  • Spis literatury

Książka ma twardą oprawę.

OSZTY WYSYŁKI

 Rodzaj wysyłki / Kwota zamówienia           0 - 150 zł powyżej 150 zł

Poczta Polska  
  9,50 zł darmowa wysyłka

Poczta Polska - pobranie

13,00 zł  13,00 zł

Paczkomaty InPost 

 8,50 zł darmowa wysyłka





Kurier FedEx


13,50 zł 13,50 zł


ZASADY WYSYŁKI

1. Natychmiast po złożeniu zamówienia, system przesyła do klienta wiadomość e-mail potwierdzającą zamówienie. W momencie gdy książka zostaje przez nas wysłana klient również otrzymuje stosowną wiadomość drogą e-mailową. Od tego momentu książki powinny dotrzeć w przeciągu tygodnia.

2. W przypadku wybrania opcji płatności za pobraniem naliczana jest opłata dodatkowa, której wysokość klient widzi w trakcie dokonywania zakupów. Kupujący zobowiązany jest do odbioru paczki i opłacenia opłaty u listonosza. Przesyłki pobraniowe realizujemy tylko za pośrednictwem Poczty Polskiej. Przesyłki pobraniowe oraz zagraniczne nie są objęte promocją dotyczącą darmowej wysyłki dla zamówień powyżej 150 zł.

3. W przypadku nieodebrania paczki sprzedawca (Eko Media Karol Przybylak) może obciążyć klienta kosztami wynikłymi z powodu zwrotu paczki.

Numer konta do dokonywania wpłat

Eko Media

91 1320 1537 1406 6919 2000 0001 



Wszelkie zapytania odnośnie książek, sposobu składania zamówień i realizacji wysyłki

e-mail: sklep@wydawnictwogaj.pl czynny całą dobę 
Tel.: 52 581 52 90 czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 9-15 
Fax: 52 327 91 22 


Adres korespondencyjny 

Wydawnictwo Gaj
Byszewska 80B
85-416 bydgoszcz


Dane do wpłat 

Eko Media Karol Przybylak
Byszewska 80B
85-416 Bydgoszcz
NIP 967 116 72 17

nr konta: 91 1320 1537 1406 6919 2000 0001
Bank Pocztowy

Formularz kontaktowy:


Nie dziękuję

Dlaczego warto nam zaufać?

Wyselekcjonowane książki

Wyselekcjonwane
książki

Darmowa dostawa od 150zł

Darmowa dostawa
od 150zł

Bezpieczne płatności

Bezpieczne
płatności

Niespodzianka w paczce

Niespodzianka
w paczce

Newsletter

Otrzymuj najświeższe informacje o wydawanych przez nas pozycjach.

wydawnictwo gaj © 2017
Projekt i wykonanie: Agencja interaktywna sas design