Wędliny – wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu

35 zł 33 zł

Czas dostawy: Wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych

„Powstanie bardzo różnorodnych specjałów mięsnych i wędliniarskich w Europie zawdzięczamy przede wszystkim poważaniu dla masarzy, którzy doprowadzili sztukę produkcji tych delikatnych wyrobów do dzisiejszego rozkwitu” – czytamy we wstępie do książki Wędliny – wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu.

Jednocześnie w ostatnich latach na rynku pojawia się coraz więcej produktów mięsnych, które są może i tanie, ale daleko im do smaku i aromatu produktów wytwarzanych rękodzielniczo, na niewielką skalę. Stąd rosnące zainteresowanie domowym wędliniarstwem, któremu naprzeciw wychodzi poradnik  Wędliny – wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu, w którym znaleźć można 60 przepisów na szynki, boczki, kiełbasy surowe, salami, metki, kiełbasy myśliwskie, serwolatki, kaszanki, wątrobianki, salcesony czy pasztety.

W książce przeczytamy o prawidłowym przyrządzaniu, przyprawianiu, peklowaniu czy dojrzewaniu szynek, boczku czy kiełbasy.  136 stron książki zawiera odpowiedzi na podstawowe pytania: Jakie mięso wybrać na domowe wyroby? W jaki sposób przyrządzić wędzonkę, szynkę czy kiełbasę? Jak przeprowadzić proces dojrzewania wędlin?

Ta lektura do przydatna porcja wiedzy dla każdego komu marzą się domowe wędliny.


Spis treści

  • Krótka historia wędzenia
  • Mięso i wyroby mięsne jako zdrowe produkty spożywcze
  • Azotynowa sól peklująca a zdrowie
  • Kryteria jakości surowca (zwierzę, karmienie i utrzymanie, ubój, higiena, dojrzewanie mięsa)
  • Podział mięsa na gatunki
  • Technologia wędzenia
  • Szynka szynce nierówna
  • Technologia peklowania
  • Technologia wyrobu kiełbas
  • Technologia dojrzewania i przechowywania wyrobów trwałych
  • Aneks
  • Spis literatury

Książka ma twardą oprawę.

OSZTY WYSYŁKI

 Rodzaj wysyłki / Kwota zamówienia  do 29,99 zł        30,00 - 150 zł powyżej 150 zł

Poczta Polska  
 6,00 zł  9,50 zł darmowa wysyłka

Poczta Polska - pobranie
13,00 zł 13,00 zł  13,00 zł

Paczkomaty InPost 
8,50 zł   8,50 zł darmowa wysyłka





Kurier FedEx

13,50 zł 
13,50 zł 13,50 zł


ZASADY WYSYŁKI

1. Natychmiast po złożeniu zamówienia, system przesyła do klienta wiadomość e-mail potwierdzającą zamówienie. W momencie gdy książka zostaje przez nas wysłana klient również otrzymuje stosowną wiadomość drogą e-mailową. Od tego momentu książki powinny dotrzeć w przeciągu tygodnia.

2. W przypadku wybrania opcji płatności za pobraniem naliczana jest opłata dodatkowa, której wysokość klient widzi w trakcie dokonywania zakupów. Kupujący zobowiązany jest do odbioru paczki i opłacenia opłaty u listonosza. Przesyłki pobraniowe realizujemy tylko za pośrednictwem Poczty Polskiej. Przesyłki pobraniowe oraz zagraniczne nie są objęte promocją dotyczącą darmowej wysyłki dla zamówień powyżej 150 zł.

3. W przypadku nieodebrania paczki sprzedawca (Eko Media Karol Przybylak) może obciążyć klienta kosztami wynikłymi z powodu zwrotu paczki.

Numer konta do dokonywania wpłat

Eko Media

91 1320 1537 1406 6919 2000 0001 



Wszelkie zapytania odnośnie książek, sposobu składania zamówień i realizacji wysyłki

e-mail: sklep@wydawnictwogaj.pl czynny całą dobę 
Tel.: 52 581 52 90 czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 9-15 
Fax: 52 327 91 22 


Adres korespondencyjny 

Wydawnictwo Gaj
Byszewska 80B
85-416 bydgoszcz


Dane do wpłat 

Eko Media Karol Przybylak
Byszewska 80B
85-416 Bydgoszcz
NIP 967 116 72 17

nr konta: 91 1320 1537 1406 6919 2000 0001
Bank Pocztowy

Formularz kontaktowy:


Nie dziękuję

Newsletter

Otrzymuj najświeższe informacje o wydawanych przez nas pozycjach.

wydawnictwo gaj © 2017
Projekt i wykonanie: Agencja interaktywna sas design