Ruszyła przedsprzedaż Ekologicznego Poradnika Księżycowego

Szukaj

Multico

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

25.00 zł 23.50 zł

„Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb” to niewielkich rozmiarów praktyczny poradnik, napisany prostym językiem, który pozwoli Ci w każdych warunkach i w łatwy sposób przygotować wędzone potrawy. Dzięki książce dowiesz się jak przygotować i jak prawidłowo, zdrowo je uwędzić.

Na pewno znajdziesz odpowiedzi na pytania: Jak zbudować przydomową wędzarnię i jak przy jej powstawaniu uniknąć błędów. A następnie będziesz miał możliwość według przepisów zamieszczonych w książce przygotować zalewę i następnie uwędzić, mięso, kiełbasy, bądź ryby. „Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb” to książka, nieduża, ale bardzo zasobna w praktyczne rady.

Książka zawiera liczne kolorowe fotografie, ryciny, schematyczne rysunki.

Wybrane tematy książki:

  • Metody wędzenia
  • Czy wędzona żywność jest zdrowa?
  • Od zwykłego pieca do specjalistycznej komory wędzarniczej
  • Małe wędzarnie kompaktowe do ogrodu, na kemping i tereny wędkarskie
  • Samodzielnie budowane wędzarnie
  • Szafy wędzarnicze
  • Komory wędzarnicze
  • Jak uniknąć błędów
  • Przyrządy potrzebne w czasie wędzenia
  • Wędzenie mięsa
  • Bez peklowania nie ma wędzenia
  • Ważne reguły peklowania
  • Zalewa
  • Najważniejsze zalecenie: świadoma higiena
  • Składowanie szynek
  • Klasyczne przysmaki szynkowe

Przepisy

Wędzonki wieprzowe

Baranina i drób

Wędzone i suszone przysmaki z dziczyzny

Co jeszcze można wędzić?

Wędzenie kiełbas

Kiełbasa surowa, parzona i gotowana

Jaki dym do jakiej kiełbasy

Przechowywanie kiełbas wędzonych

Wędzenie ryb

Bicie, patroszenie, czyszczenie ryb

Solenie ryb

Przyprawiać rozsądnie

Płukanie i suszenie

Metody wędzenia

Utrata masy wskutek wędzenia

Można wędzić również ryby mrożone

Specjalne haki wędzarnicze

Ryby polecane do wędzenia

Filetowanie ryb wędzonych

Przechowywanie i zamrażanie ryb wędzonych oraz filetów

Dostawa: 2 dni dni

Sprawdź inne ciekawe produkty

Darmowa dostawa od 200 zł

Zapisz się do newslettera

Chcesz być na bieżąco z nowościami? Zostaw swój adres e-mail

Zajrzyj na naszego bloga

Nalewki z piwniczki farmaceuty dostępne jako ebook

Nalewki z piwniczki farmaceuty dostępne jako ebook

Nalewki z piwniczki farmaceuty to jeden z niewielu poradników tego typu napisany przez… farmaceutę. Co więcej z tytułem doktora. Marek Ellnain łaczy fachową wiedzę z pasją do wytwarzania domowych nalewek, a swoimi doświadczeniami chętnie dzieli się...

[ Przeczytaj więcej ]
Wojna widziana z kuchni... debiutujemy z książką historyczną

Wojna widziana z kuchni... debiutujemy z książką historyczną

Kuchnia wojskowa to nie tylko „nieśmiertelna zupa grochowa”, ale też wiele innych potraw – trochę zapomnianych w dobie cywilizacyjnego biegu. Ta książka traktuje o tych, którzy walcząc, nie zawsze byli syci. Traktuje o tym, co jedli i jak pewne potrawy...

[ Przeczytaj więcej ]

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj