Szukaj

Wędzenie ryb - Tadeusz Barowicz

29.90 zł 25.41 zł

W poszukiwaniu nowych smaków warto dziś spróbować wędzenia. Znajduje ono wielu zwolenników. Ryby zawierają cenne właściwości odżywcze i warto je włączać do swojego jadłospisu. W wyniku procesu wędzenia ryby uzyskują specyficzny zapach, smak i barwę. Mają ponadto delikatne i soczyste mięso, przyjemny zapach oraz słonawy smak. Wędzone ryby można wykorzystywać do sporządzania różnorakich potraw. Najczęściej są to pasty, dipy, smakowite przystawki, przekąski lub kolorowe sałatki - pisze we wstępie autor "Wędzenia ryb" Tadeusz Barowicz. 

W podręcznym poradniku zawarł on najważniejsze informacje dotyczące tego jakie ryby wędzić, o czym pamiętać zanim zaczniesz wędzić, jak przygotować ryby do wędzenia, jakie są metody wędzenia, jak zbudować wędzarnie, jakie drewo wykorzystać i wreszcie jak przechowywać wędzone produkty. 

Nie brakuje oczywiście wskazówek dotyczących tego jak wędzić poszczególne gatunki ryb oraz przepisów kulinarnych z wykorzystaniem ryb wędzonych. 

O autorze:

Tadeusz Barowicz posiada tytuł profesora. Jest pracownikiem Instytutu Zootechniki - PIB w Krakowie, autorem licznych publikacji o tematyce przyrodniczej, ekologiczniej, ichtiologicznej, a także specjalistycznych książek dla wędkarzy.

WYDAWNICTWO: REA - SJ FORMAT: 16 x 23 cm LICZBA STRON: 128 OPRAWA: z zakładkami

Czas dostawy: 2 dni

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj