Ekologiczny Poradnik Księżycowy - wysyłamy na bieżąco

Szukaj

GAJ / EKO MEDIA

Wyrób konserw w słoikach i puszkach. 160 przepisów - Krzysztof Leśniewski

54.99 zł 49.99 zł

Domowe przetwory nie tylko pozwalają na dłużej zachować sezonowe smaki, ale także są dumą każdej gospodyni i gospodarza. Zawsze warto robić zapasy – gdy robimy je samodzielnie, mamy kontrolę nad wykorzystanym surowcem i dodatkami. Krzysztof Leśniewski zebrał, przetestował i opracował w bardzo przystępny sposób 160 receptur!

Przedsprzedaż:  Wysyłka ok.: 6 lipca 2021

    To książka wyjątkowa, bo na polskim rynku brakuje publikacji o tej tematyce. 

    Wyrób konserw w słoikach i puszkach - przedsprzedaż

    • Każdy egzemplarz zakupiony w przedsprzedaży wzbogacamy autografem autora.
    • Wysyłka ok.: 6 lipca 2021

    Domowe przetwory - świetne w domu i w podróży

    Niezależnie od tego, czy konserwy przechowujemy w puszkach czy w słoikach, świetnie sprawdzą się nie tylko podczas przygotowywania domowych posiłków, ale także w podróży. 

    Rób konserwy - nie marnuj żywności

    Konserwy są także less waste – w ten sposób możemy utrwalić żywność, która trafiłaby do kosza…Dotyczy do żurku, bigosku, ale nawet ciast takich jak babka, czy sernik! 

    Samodzielny wyrób konserw nie jest trudny

    Wyrób konserw w słoikach i puszkach to 160 sprawdzonych przez autora przepisów. Za każdym razem możesz wybrać, czy chcesz zakonserwować przetwór w słoiku czy puszce.

    Część z nich bazuje na uznanych, prl-owskich recepturach, w których nie wykorzystywało sie wielu chemicznych dodatków. Wszystkie składniki są łatwo dostępne - znajdziesz je w pobliskim sklepie spożywczym albo na straganie.

    Samo wyposażenie kuchni również nie jest poważnym wyzwaniem. Autor uzupełnia je o szczegółowe porady i wskazówki. Porady i przepisy zredagowane są w przystępny i przejrzysty sposób.

    Konserwy w puszkach to idealny sposób przedłużania trwałości dla kierowców samochodów ciężarowych, pracowników wyjeżdżających za granice, czy jako dodatkowy dochód dla restauracjigroturystyki.

    Format: B5 liczba stron: ok. 260 okładka: miękka wzmacnianiana  ISBN: 978-83-63537-74-6

    Wyrób konserw w słoikach i puszkach, czyli 8 rozdziałow. 160 przepisów

    Receptury w książce Wyrób konserw w słoikach i puszkach podzielone zostały na 8 rozdziałów:

    1. Konserwy mięsne
    2. Konserwy z mleka
    3. Warzywa - owoce
    4. Konserwy rybne
    5. Konserwy wojskowe
    6. Prezerwy
    7. Pieczywo
    8. Dodatki

    W książce znajdziesz m.in. przepisy na: 

    • gulasz angielski, 
    • kaczkę pieczoną w weku,
    • karkówkę BBQ, 
    • klopsy w smalcu, 
    • groszek konserwowy,
    • mieszanki warzywne, 
    • klopsiki rybne, 
    • pulpety z karpia, 
    • krewetki, kaszankę wojskową, 
    • tuszonkę, mielonkę marynarską, 
    • pastę wędzoną
    • i wiele, wiele innych.

    To ty wybierasz formę konserwacji produktu! W książce znajdziesz wskazówki jak zrobić to z wykorzystaniem puszek albo słoików. 

    Opinie o książce

    Dla gospodyń i amatorów mających w wyposażeniu ozdobne przedmioty, różne pojemniki, butelki, słoiki, czy puszki skierowana jest najnowsza książka Krzysztofa Leśniewskiego „Wyrób konserw w słoikach i puszkach”. Zawiera 160 przepisów różnych konserw, mięsnych, podrobowych, rybnych w tym „tajnych” wojskowych. Podane są receptury, zwięźle opisany jest proces produkcyjny i obróbka cieplna. Autor w sposób zwięzły, encyklopedyczny opisał najczęstsze wady przy wytwarzaniu konserw oraz sposoby jak im zaradzić. Zaprezentowane są także przyprawy i dodatki wykorzystywane przy wytwarzanych konserw.

    Waldemar Jaworski, pasjonat przetwórstwa mięsnego, wieloletni pracownik Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego w Poznaniu.

    O autorze:

    Krzysztof Leśniewski, członek stowarzyszenia Eurotoques Polska, członek zarządu LOT Pałuki. Prowadzi stronę na Fb ,,Kuchnia Pałucka'', oraz grupę ,,Tradycyjna Spiżarnia'', jest też administratorem na grupie ,,Wędzenie z Pasją''. Autor książki ,,Kuchnia Pałucka'', która w 2016 r otrzymała wyróżnienie w konkursie im Stanisława Czernieckiego na najlepszą publikacje o lokalnych i regionalnych kulinariach o puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Napisał również znakomicie sprzedającą się ksiązkę Tradycyjna spiżarnia.

    Dostawa: 2 dni dni

    Sprawdź inne ciekawe produkty

    Darmowa dostawa od 200 zł

    Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów

    Zainstaluj aplikację Shoplo Reviews

    Przejdź do aplikacji

    Informacje o nowościach

    Poradnik początkującego wikliniarza - ruszyła przedsprzedaż

    Poradnik początkującego wikliniarza - ruszyła przedsprzedaż

    Stosując się do instrukcji z Poradnika początkującego wikliniarza samodzielnie wykonasz wiklinowe meble czy kosze. Publikację wzbogacają: słowniczek podstawowych terminów, najważniejsze informacje o wyposażeniu pracowni i rodzajach wikliny. Przedsprzedaż...

    [ Przeczytaj więcej ]
    Bezik wielki pies - książka dostępna!

    Bezik wielki pies - książka dostępna!

    Wyczekiwana opowieść, pełna emocji i pozytywnych treści, właśnie trafia do rąk dzieci w całej Polsce. „Bezik Wielki Pies – Witaj w domu” to książka, której bohaterami są chłopiec Krzyś i jego czworonożny przyjaciel.

    [ Przeczytaj więcej ]

    Koszyk

    Twój koszyk jest pusty.

    Dokonaj swoich pierwszych zakupów

    Cena zestawu: %bundleSum%
    Anuluj