Ekologiczny Poradnik Księżycowy już dostępny

Szukaj

Wydawnictwo Bosz

Zioła – jak zbierać, przetwarzać, stosować

39.90 zł

Poradnik „Zioła – jak zbierać, przetwarzać, stosować” to bardzo ładnie wydana (sztywna oprawa, dużo ilustracji) pozycja, która przyda się zwłaszcza tym, którzy chcą zbierać zioła, suszyć je, przetwarzać i wykorzystywać dla zdrowia i urody.

Kolejność zaprezentowanych w książce ziół w książce zgodna jest z kalendarzem zbiorów (od wiosny do jesieni). Autorka opisuje sposób ich wykorzystania, dolegliwości, na które pomagają, podaje też sprawdzone przepisy na przygotowanie nalewek, naparów, maści i innych ziołowych specyfików. Prezentację roślin ubarwia opowieść o ich etnograficznym i historycznym znaczeniu.

Jak pisze autorka: W leksykonie ujęłam tylko te zioła (jest ich 43), które są łatwo dostępne w środowisku naturalnym, nie są objęte ochroną i nie można ich pomylić z podobnymi do nich trującymi „kuzynami”, a także takie, które da się z powodzeniem uprawiać we własnym ogródku”. 

Dostawa: 2 dni dni

Sprawdź inne ciekawe produkty

Darmowa dostawa od 200 zł

Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów

Zainstaluj aplikację Shoplo Reviews

Przejdź do aplikacji

Nasza najnowsza kolekcja

Produkty z lnu - o tym warto wiedzieć

Produkty z lnu - o tym warto wiedzieć

Ubrania, woreczki, przybory kosmetyczne, bielizna, skarpety - len daje ogromne możliwości. Cieszy się też coraz większą popularnością i nie ma co ukrywać jest to popularność zasłużona. Teraz kupując u nas książki, możesz także sprawdzić ofertę produktów...

[ Przeczytaj więcej ]
Droga przez mąkę. Autorzy Wojny widzianej z kuchni... goścmi audycji

Droga przez mąkę. Autorzy Wojny widzianej z kuchni... goścmi audycji

Leszek Kawa i Krzysztof Mroczkowski, autorzy książki "Wojna widziana z kuchni i kuchnia na wojnie" gościli w audycji "Droga przez mąkę" emitowanej na antenie Programu Drugiego Polskiego Radia.

[ Przeczytaj więcej ]

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj